een nieuwe werkplek voor onze bijen

Zondag 4 januari 2015
Vandaag komen we op het park om onze nieuwe plek in te delen. We hebben zand, een stapel nieuwe stoeptegels, de tafel van Marcia en mij voor 5 kasten en een tafel voor Richard, Carina en Kees.
De dames egaliseren de ondergrond en de heren tegelen de plekken, waar we de tafels in de gewenste V-vorm plaatsen. De kast van Kees en Richard verplaatsen we al, maar Marcia en ik vinden het een te groot risico om onze kasten nu al naar de andere kant van het park te verplaatsen. Het is nog niet koud genoeg geweest en de bijen vliegen nog steeds af en toe. We moeten wachten op een langere koude periode, liefst 2-3 weken. Dan hopen dat de bijen in de wintertros zitten en langdurig niet uit de kast komen. Als we de kasten dan verplaatsen hopen we dat ze zich opnieuw oriënteren en niet direct terug vliegen naar de oude plek, waar geen kasten meer staan.
We kruien nog een paar m3 houtsnippers en zijn zeer tevreden met onze nieuwe plek. Nu wachten op een echte winter, zodat we met onze volken ook werkelijk op deze plek kunnen gaan imkeren.DSC00249

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s